donderdag 26 mei 2011

Eerlijkheid duurt het langst & hoe zou het zijn om een BN’er te zijn

15 jaar geleden (lijkt veel minder lang) ben ik begonnen in de makelaardij bij Hoekstra & van Eck in Purmerend. Na 15 jaar heb ik het eindelijk “geschopt” tot een foto in vol ornaat op de voorpagina van onze woningkrant “de Makelaar”.

Ongelooflijk, wat een reacties! Achteraf wel logisch omdat het om een marketinginstrument gaat met een oplage van 650.000! stuks. De twee opvallendste reacties waren:

1: Jij moet wel de actiefste zijn, want die andere twee staan met hun
    hand in hun zak;
2:  Jemig had je niet geslapen, wat een wallen onder je ogen (echt schaduw)..

Uiteraard gaat het puur om de inhoud en dat komt op het volgende neer:
Wij zijn de eerste makelaar welke volledig open en transparant is over zijn dienstverlening, zoals we zo vaak vooruitstrevend zijn in onze branche. Inmiddels hebben wij honderden beoordelingen op wieisdebestemakelaar.nl (onafhankelijke vergelijkingssite met referenties). Waarschijnlijk zal de concurrentie ons in de toekomst gaan volgen.

Persoonlijk dacht ik van tevoren “dit is jezelf wel heel kwetsbaar opstellen”. Echter nu we een ruime periode volledige inzage geven hoe onze klanten ons beoordelen, ben ik volkomen overtuigd. Dit is wat onze toekomstige klanten willen weten en dit maakt het voor ons leuker en gemakkelijker!

Voorlopig hebben we weer een voorsprong, hetgeen zich geuit heeft in vele uitnodigingen de afgelopen weken. We blijven niet stilzitten en zijn inmiddels met diverse nieuwe inventiviteiten bezig. Hierover meer in een volgend blog.

Ruud Bakker

Makelaar/ taxateur o.g. / kantoorleider Hoekstra & van Eck Purmerend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten